Oprettelse og redigering af ydelse

Denne vejledning er opdelt i to:


Ændre en eksisterende ydelse

Når en ydelse skal ændres i al dente, gøres dette i fanen Stamdata og dernæst underfanen Ydelser. Herefter vises nedenstående vindue, hvor alle ydelser fordelt på overenskomstområder og private priser findes.

  1. Vælg hvilken Overenskomst der skal ændres en ydelse i. Egne ydelser skal som regel oprettes i Private ydelser.

  2. Vælg den ønskede ydelse som skal ændres. Der kan med fordel sorteres alfabetisk ud fra et klik på Forkortelse, Kode eller Tekst.

  3. Her ses og kan ændres detaljerne om ydelsen som forkortelse, navn, pris, osv. Gennem fanerne kan der vælges hvilke makrotekster eller materialer, der skal vælges.

Herunder forklares de fire faner: Danmark, Funktioner, Spørg efter og Validering.

Her opsættes eller redigeres hvilke tilskud fra Sygesikring Danmark, der eventuelt er, inkl. danmarkskoder eller priser. Her kan indtastes et fast beløb eller % og max tilskud.

Fanen er opdelt efter om det er en BUT65-patient (nederst) eller øvrige patienter (øverst).

Husk at skrive 00 først i danmarkskoden.

Klik på “Gem” når du er færdig.

Danmarks-tilskuddet og koder findes på d-service hjemmeside klik her: D-Service.

 

Her vælges hvilke makroer og breve, der skal hentes frem, når ydelsen vælges i journalen og overslag.

  • Kontrol efter mdr.: Her kan opsættes, hvis al dente automatisk skal lave en kontrol i journalen efter x antal måneder. Hvis dette er valgt, vil der komme en påmindelsesboks om at kontrollere ydelsen fra xxxx-xx-xx.

  • Kald brev: Her vælges et eksisterende brev, der skal komme frem når ydelsen journalføres.

  • Kald makro: Her vælges hvilken makro tekst, der skal journalføres sammen med ydelsen.

  • Kald brev ved overslag: Fungerer som kald brev, dog typisk Information før behandling, etc.

Fælles for makro og brev er, at der ikke kan kaldes noget, der ikke findes. Så eventuelle nye breve og makroer skal oprettes før, de kan vælges på ydelsen. Se vejledning om makroer her.

Her kan der vælges, hvilke materialer som ydelsen skal hente frem ved journalførelse. Dette ses f.eks. på en plastfyldning, hvor der spørges efter materiale, farve, osv. Klik på Tilføj og vælg Materiale i listen. Ved at holde Ctrl-knappen nede på tastaturet, kan der markeres flere materialer.

Hvis det ønskes, at de forskellige materialer skal stå i en bestemt rækkefølge, så skal hvert materiale tilføjes én ad gangen, da det desværre ikke er muligt at ændre i rækkefølgen, når først de er valgt.

Her kan det opsættes, at en ydelse udelukker eller forudsætter andre ydelser.
Dette benyttes kun ved overenskomstydelser, da den benytter ydelseskoden til at blokere/tillade. Se evt. ydelser som SU, FU, osv.

 


Oprette en ny ydelse

Når en ydelse skal oprettes i al dente, gøres dette i fanen Stamdata og dernæst underfanen Ydelser. Herefter vises nedenstående vindue:

Hvis der skal oprettes en ny ydelse, klik på Opret.

Der kan med fordel klikkes på Opret kopi, hvis der findes en eksisterende ydelse af samme type.

Ved klik på Opret ses nedenstående billede i højre side af skærmen. Her kan følgende felter udfyldes:

 

  • Forkortelse: Bruges til at kalde ydelsen via knapper eller makro menuer. Denne kan max bestå af 5 karakter og må ikke indeholde special tegn.

  • Ydelsestekst: Navnet på ydelsen som det vil stå i journalen og på regninger.

  • Ydelsestype: Her kan vælges mellem:

    • Normal: Her aflønnes normalt. Denne type bruges stort set til alle ydelser som behandlinger.

    • Teknik: Her aflønnes normalt. Dog spørges der ved journalføring, hvad teknikprisen var. Hvis teknik afregnes gennem økonomi og posteringer, bruges den ikke.

    • Diverse og Diverse/mom: Benyttes til salg af tandplejeartikler. Her afregnes ikke løn til behandler via assistentregnskab.

  • Max antal: Bruges hvis der skal begrænsning på, hvor mange der må tages på samme tid i journal. Ved mange overenskomstydelser som SU, FU, osv. står der 1 her. Hvis der IKKE skal sættes begrænsning, skrives der 999, da feltet ikke må være tomt.

  • Enhed og Grafik: Bruges til først at vælge om der skal være markeret en tand, kæbe, osv., og efterfølgende vælges hvilken grafik, der skal indsættes på tandgrafikken.

  • Prisgruppe: Standardprisen på ydelsen. Der kan godt være forskel på sygesikringsgruppe 1 og 2, men de kan også være ens.

  • Variabel pris: Her kan sættes flueben, hvis der ønskes at kunne justere prisen, når der journalføres. Hvis flueben IKKE er sat, kan prisen derfor ikke ændres.

  • Opdater indkald: Grundlæggende står denne til Ingen opdatering af indkald. Men hvis der er behov for at en ydelse skal opdateres til indkaldelisten, kan der vælges om ydelsen er en US (undersøgelse) eller om det er Behandling, som skal oprettes til indkaldebehov.

  • Relationer: Her vælges den overordnet relation, hvilket gør ydelsen nemmere at finde frem i lister, hvis der sorteres.

  • Mærke: Her vælges mærke, så der automatisk kommer en fane i bunden af journalen, når ydelsen journalføres.

Herefter kan de fire faner udfyldes: Danmark, Funktioner, Spørg efter og Validering. Se gennemgangen af de fire faner ovenfor.


Andre relevante brugervejledninger

Læs her om Opdatering af priser på private ydelser

Læs her om Prislister

Læs her om Oprettelse og redigering af ydelse

Læs her om Sletning af ydelse

Læs her om Oprettelse og redigering af komplekser

Læs her om Tilføj mærke til ydelse


Søg efter andre vejledninger:

Search